Basketschool BC Oostende

Geeft jong talent de kans om hun droom waar te maken

 

Wat is de basketschool?

De basketschool  BC Oostende is de doorstroming van jeugdspelers naar het eerste team. Jeugdspelers die worden opgeleid bij Basket@Sea komen op termijn terecht in de basketschool. Het is een opleiding voor jonge spelers die graag in eerste klasse willen spelen. De spelers krijgen er dagelijks 2 keer training, gegeven door coaches van een zeer hoog niveau. De spelers worden ook begeleid in hun voeding.

Hoe combineren de spelers dit met school?
Het is een samenwerking met de school Athena waarbij we spelers kunnen opleiden van 12 jaar tot het 6e middelbaar. Op de leeftijd van 15 à 16 jaar selecteren we de betere spelers daaruit en die komen terecht in de basketschool.

Die spelers krijgen een flexibel traject waarbij ze in de voormiddag tijdens de schooluren kunnen trainen en dit 3 à 4 keer per week. Daarnaast hebben ze nog 5 avondtrainingen in de week om zo goed de spelers te ontwikkelen.

Spelers die toekomen op de basketschool sluiten aan bij de U18. Dat ze nog jonger zijn dat maakt op zich niet veel uit.

Wat houden de trainingen precies in?

De ochtend bestaat uit de volgende sessies:
– Een fitnesssessie samen met coach O. Coppejans van Mind Your Body.
– Een shootingsessie van M. Caron en coach Kris De Pauw van de basketschool.

De avondtrainingen zijn afhankelijk van de spelers hun niveau ofwel trainen ze mee met de U18 ofwel met de U21. De spelersgroep van de U21 speelt in Top Division 2 (3e nationale). De sterkere spelers van de U21 kunnen vaak in de ochtend meetrainen met het eerste team door het flexibele traject dat ze hebben. Zo is er een goede doorstroom van jonge spelers naar het eerste team.