fbpx

1/8e finale FIBA Europe Cup | Donar Groningen v FILOU Oostende

1/8e finale FIBA Europe Cup | Donar Groningen v FILOU Oostende

vs

Recap

Eerste 1/8 finales wedstrijd eindigt onbeslist

Oostende kende een moeilijke start en slaagde er niet echt in de juiste kadans te vinden. Toch overleefde de kustploeg zijn slechte start en herstelde zich net voor de rust. Na de pauze leek Filou-Oostende toch te kunnen afstand nemen van de thuisploeg maar slaagde daar uiteindelijk toch niet in. De 61-66 met nog een halve minuut te spelen, ging alsnog verloren toen Gibson in de allerlaatste seconden van de partij een shot van Fieler afblokte en aan de overkant een lay-up met bonus vrijworp forceerde…

Donar Groningen gesteund door meer dan 4000 fans nam duidelijk de beste start. De 17-jarige Mast stuwde samen met point guard Jeter en de 39-jarige Gibson zijn team naar een 15-4 voorsprong. Oostende geraakte niet door de defense van de thuisploeg en ook vanop afstand lukte het niet om raak te mikken. Enkel in rebound was Oostende duidelijk de meerdere van de Nederlanders en de inbreng van Schwartz en Lambrecht had meteen het juiste effect. Schwartz ontfutselde de thuisploeg meteen enkele ballen en mikte een driepunter binnen terwijl ook Lambrecht vlot de weg naar doel vond (15-11). Donar dook terug in een zone-verdediging waartegen Buza en Fieler dan toch elke een driepunter konden netten en hun team voor het eerst aan de leiding brachten (30-33). Cunningham kon alsnog de bordjes gelijkzetten op slag van rust.

Ruststand: 35-35

Na de pauze namen Lasisi en Mwema meteen het heft in handen (42-46) maar Donar reageerde via Gibson en Hamminck die profiteerden van enkele Oostendse balverliezen. Sitton en Hamminck mikten keurig hun vrijworpen binnen en namen zo weer afstand van Oostende (58-52).

Djurisic bleef echter wegen op de thuisverdediging want hij plukte keer op keer een aanvallende rebound weg. Bovendien werd hij goed aangespeeld en kon zo 8 punten op rij scoren naar een ogenschijnlijk veilige voorsprong op iets meer dan een halve minuut voor tijd (61-66).
Maar door een inlegger van Mast en het daaropvolgende blockshot van Gibson met het gekende gevolg, zag Oostende opnieuw in de ultieme eindfase van de wedstrijd de zege nog wegglippen.

Eindstand: 66-66

De kwalificatie voor de 1/4 finales zal dus komende woensdag thuis in de Versluys|dôme moeten worden afgedwongen.

Statistieken>>

Highlights:

Details

Datum Tijd League Seizoen
05/03/2019 19:30 FIBA Europe Cup 2018-2019

Locatie

MartiniPlaza
Leonard Springerlaan 2, 9727 KB Groningen, Nederland

Uitslagen

TeamT
Donar Groningen66
FILOU Oostende66