fbpx

1/8e finale FIBA Europe Cup | FILOU Oostende v Donar Groningen

1/8e finale FIBA Europe Cup | FILOU Oostende v Donar Groningen

vs

Recap

Filou Oostende geplaatst voor de 1/4-finale Fiba Europe Cup

In tegenstelling tot de match in Groningen schoot de wedstrijd hier razendsnel uit de startblokken. Er heerste een schitterende sfeer in de goedgevulde Versluys | Dôme en het talrijk opgekomen publiek kreeg in elk geval een heerlijk kijkstuk geserveerd. Oostende speelde snel en, dynamisch en werkte bijzonder goed af. De Nederlanders lieten echter niet begaan en vochten zich terug in de partij net voor de rust. Daarna werd het een nagelbijter met een positieve ontknoping voor BCO.

Na een vliegende start stond het in geen tijd 18-10. Lasisi en Fieler mikten raak van achter de driepuntlijn maar ook Desiron manifesteerde zich onder doel. Die laatste moest echter vrij snel terug naar de bank met foutenlast en zo werd het meteen de Europese vuurdoop van Servaas Buysschaert die complexloos zijn mannetje stond. Ook Groningen kende via hun jonge toptalent Mast, ouderdomsdeken Gibson en pointguard Jeter een sterk momentum. Maar via flitsen van Williams en scores van Mwema werd een maximale 37-23 voorsprong opgebouwd.  Jammergenoeg kende de thuisploeg een dip waar Cunningham en Jeter van profiteerden om hun team net voor rust terug in de wedstrijd te brengen.

Ruststand: 43-41

Na de rust openden  de bezoekers het best. Een driepunter van Pasalic, maar ook twee afgestrafte balverliezen brachten de Groningers voor het eerst in de wedstrijd terug aan de leiding (45-52). Fieler reageerde met een driepunter maar het was vooral het duo Schwartz – Buysschaert dat met vinnige defense en enkele scores de kustploeg weer op voorsprong bracht (57-56).  BCO zou de leiding niet meer afgeven maar echt uitlopen naar een geruststellende voorsprong zat er niet meteen in. Jeter bleef de Oostendse defense teisteren met infiltraties naar doel (66-64).
Uiteindelijk kende Filou-Oostende dan toch een boost via een ontploffende Kesteloot: een stevige dunk, twee rake driepunters en enkele vrijworpen zorgden voor 80-72.  Djordjevic kon uiteindelijk met een score en twee rake vrijworpen de voorsprong consolideren en de winst verzekeren.

Eindstand: 88-80

Statistieken>>

 

Details

Datum Tijd League Seizoen
13/03/2019 19:00 FIBA Europe Cup 2018-2019

Locatie

Versluys|Dôme
Northlaan 13, 8400 Oostende, België

Uitslagen

TeamT
FILOU Oostende88
Donar Groningen80