Crelan Okapi Aalstar v FILOU Oostende

Crelan Okapi Aalstar v FILOU Oostende

vs

Recap

Filou Oostende laat een riante uitgangspositie uit handen glippen

Halfweg het derde kwart had BCO  gestaag zijn voorsprong uitgebreid tot 20 punten. Wie dacht dat Aalst in de touwen lag, had het goed mis want de Ajuinen kregen als het ware hun spreekwoordelijke “wake-up call”. Ze vochten zich helemaal terug in de wedstrijd, ook al omdat BCO dit voor een groot stuk zelf heeft toegelaten…

Na een gelijkopgaande start begon BCO toch steeds meer grip te krijgen op de wedstrijd. Een raakmikkende Fieler  en een beweeglijke Maric waren productief, maar bovendien sloot de Oostendse verdediging vrij goed waardoor er ook regelmatig snel kon tegengeprikt worden ( 13-17). Nieuwkomer Davis zorgde voor aansluiting (21-21) maar een goed aangespeelde Desiron trok een nieuwe Oostendse versnelling op gang. Djurisic kwam er na een aarzelende start helemaal door en stuwde zijn team naar een ruimere voorsprong aan de rust.

Ruststand: 30-43

Niettegenstaande de kustploeg de tweede helft goed had ingezet en via twee bommen van Lasisi en een opnieuw goed aangespeelde Desiron vrij snel 35-45 liet optekenen, kon BCO de wedstrijd niet doodmaken en controleren tot aan het eindsignaal. Buysse zette met een bom onmiddellijk de achtervolging in en dat werkte aanstekelijk voor de rest van het team dat plots vinniger en gretiger begon te spelen. Ook de sfeer in de zaal werd grimmiger wat zich ook wel uitte op het veld.

De tot dan toe onzichtbare, van Nymburk overgekomen, Kendall Smith werd wakker en nam zijn team op sleeptouw met zijn eerste driepunter van de wedstrijd (57-70). Niettegenstaande Lasisi en Djurisic reageerden, werd de achterstand steeds maar kleiner (64-70). Verdedigend werden veel gaten gelaten en aanvallend de organisatie compleet zoek was. Het Oostendse foutenbord flikkerde bovendien als een kerstboom waardoor de thuisploeg voortdurend op de vrijworplijn mocht postvatten.  De Aalstenaars vochten nu voor elke bal en plukten bovendien meerdere aanvallende rebounds. Finaal hield Oostende nog 3 punten bonus over wat betekent dat er komende zondag nog serieus geknokt zal moeten worden om de kwalificatie binnen te halen.

Eindstand: 80-83

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen
07/12/2018 20:30 Belgian Cup 2018-2019

Locatie

Het Forum
Albrechtlaan 115, 9300 Aalst, België

Uitslagen

TeamT
Crelan Okapi Aalstar80
FILOU Oostende83