Belgian Cup Final | Oostende vs Antwerpen

Belgian Cup Final | Oostende vs Antwerpen

vs

Recap

Geen 7e Beker op rij voor Filou-Oostende

Geen 7e bekerzege op rij voor de kustploeg. De Antwerp Giants hebben daar vakkundig een stokje voor gestoken met agressief en potig basketbal. Een agressiviteit die een eerder nerveus Oostende niet meteen kon beantwoorden. Antwerpen kwam bovendien met heel veel weg wat leidde tot frustratie bij de kustploeg en dat was wellicht de opzet van het Antwerpse game plan. Oostende liep zowat driekwart wedstrijd achter de feiten aan, maar onder impuls van Fieler en Schwartz, ongetwijfeld de beste Oostendenaar, toonde Filou in de slotfase toch nog wat veerkracht, maar balverliezen drukten de laatste hoop finaal de kop in.

Bako en Kalinoski waren de productiefste Antwerpenaren bij aanvang van de wedstrijd (8-15). De Oostendse afwerking was niet op niveau, enkel Djordjevic kon een paar keer door het Antwerpse pantser prikken en scoren. De Giants verdedigden dan ook vol overgave en keken niet op een duw meer of minder. Oostende, dat door de afwezigheid van Maric al centimeters moest missen, zag zowel Desiron, Mwema als Fieler snel in de problemen komen met foutenlast. Toch kreeg coach Dario zijn team terug wakker geschud en kon zo een 12-24 ombuigen naar een 25-26 via Schwartz als stoorzender en voornaamste afwerker. De Giants reageerden via Tate die zich een weg naar doel beukte en zo ook fouten en vrijworpen veroorzaakte. Bovendien kregen de Sinjoren op slag van rust nog 2 punten”cadeau” toen Sanders van buiten het veld, de bal uit de handen van Schwartz, die klaar stond om in te geven, in de handen van zijn ploegmaat Schoepen sloeg die vrij kon aanleggen en scoren. Geen van de drie refs had iets verkeerds gezien met heelwat Oostendse consternatie als gevolg voor deze onterecht toegekende korf.

Ruststand: 28-39

Na de pauze bleef Antwerpen uitpakken met dezelfde energie en agressiviteit. Schoepen driepunterde naar 30-44 maar uiteindelijk kwam er dan toch wel Oostendse reactie van Fieler en Lasisi (40-46).  Balverliezen kosten Oostende opnieuw punten met een 44-57 als gevolg bij aanvang van het 4e kwart.

Djurisic en Schwartz knabbelden meteen terug aan de achterstand (49-57) maar de Filou’s waren niet in staat om dit momentum vast te houden. Lee en Bako wogen het meest op de Oostendse verdediging en balverliezen leidden opnieuw naar een 49-67 achterstand.  Het zou duren tot de laatste drie minuten vooraleer BCO zijn eindjump probeerde te forceren. Nieuwe driepunters van Schwartz en een inlegger van Lasisi zorgden voor 66-74 met nog minder dan een minuut te spelen, maar in het daaropvolgend balbezit leed BCO opnieuw balverlies wat de wedstrijd definitief bezegelde.

Eindstand: 70-76

 

Details

Datum Tijd League Seizoen
10/03/2019 17:00 Belgian Cup 2018-2019

Locatie

Vorst Nationaal
Victor Rousseaulaan 208, 1190 Vorst, België

Uitslagen

TeamT
FILOU Oostende70
Telenet Giants Antwerp76