fbpx

Crelan Okapi Aalstar – Filou Oostende

Crelan Okapi Aalstar – Filou Oostende

vs

Recap

Zweten, zwoegen maar uiteindelijk toch winnen…

Filou Oostende beleefde  een zeer lastige avond in het Aalsterse forum.  Aanvallend zeer moeilijk openingen vindend tegen de “switching defense” van de thuisploeg en bovendien niet al te secuur afwerkend,  nam een vinnig en energiek Aalst meteen het voortouw. Oostende slaagde erin om aan te klampen en op het einde dan toch de leiding over te nemen en de punten thuis te houden.

Het was opnieuw aanpassen aan de kleine typische zaal die het Forum in Aalst toch wel is. De Oostendenaars vonden er absoluut hun draai niet. Niet alleen wilden de shots niet vallen, ook onder de ring was het moeilijk om aanspeelbaar te zijn.  Aalst van zijn kant speelde complexloos: Geukens penetreerde meermaals tot onder de ring terwijl Diggs het weer vanop afstand deed met een driepunter (15-8).  Het duurde tot de twaalfde poging vooraleer Mwema de eerste Oostendse driepunter kon netten en hiermee de aanzet gaf voor een eerste Oostendse remonte waarbij Angola en Djurisic de kloof konden dichten (23-24).  De kustploeg slaagde er echter niet in om op hetzelfde elan door te gaan en zag zich zo weer op achterstand gespeeld aan de rust.

Ruststand: 38-33

Fieler (twee driepunters) en Djordjevic vanop de vrijworplijn konden de kloof meteen weer dichten (40-41) maar opnieuw viel de Oostendse motor stil.  Smith bleef foutloos scoren en kreeg steun van Williams waardoor bij aanvang van het vierde kwart de bordjes weer in evenwicht hingen (53-53). In dat laatste kwart kon BCO dan uiteindelijk wel het verschil maken dankzij Fieler, Djurisic en een  Kesteloot die helemaal herpakt had (70-77). Met nog 44 seconden te gaan kon Smith nog een driepunter binnenmikken, maar verder kwam de thuisploeg niet meer.

Eindstand: 73-72

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
27/04/2019 20:00 Euromillions Basketbal League 2018-2019 30

Locatie

Het Forum
Albrechtlaan 115, 9300 Aalst, België

Uitslagen

TeamT
Crelan Okapi Aalstar73
FILOU Oostende77