Crelan Okapi Aalstar – Filou Oostende

Crelan Okapi Aalstar – Filou Oostende

vs

Recap

Filou Oostende laat punten liggen in het Forum.

Oostende speelde niet op zijn gebruikelijke niveau. Er zaten teveel gaten in de verdediging en aanvallend wilden vooral de driepunters niet vallen. Aalst was goed voorbereid en sloot vooral de raket goed af waardoor de Oostendse grote jongens ook weinig beweegruimte kregen. Oostende moest tevens TJ Williams missen, al mag dit niet echt als excuus ingeroepen worden. TJ heeft last van zijn nek ten gevolge van een pijnlijke val tijdens de match in Istanbul.

De wedstrijd ging snel op en af en had veel weg van “scoren en laten scoren”. Oostende had het vooral van zijn collectiviteit terwijl Aalst hoofdzakelijk op de individuele acties van Williams en Casero-Orthiz  moest rekenen, gesteund door Davis met een driepunter (16-16).  Ook de Van Der Mars, de Nederlandse center was zeer actief. Oostende kon meermaals enkele punten uitlopen, oa na acties van Schwartz die Desiron bediende, maar het gaf die voorsprong telkens weer weg. De kustjongen leken niet in hun gewone doen en lieten zich te makkelijk en teveel kloppen door individuele acties van de thuisploeg. De driepunter van Smith legde de score halfweg vast.

Ruststand: 35-35

Na de pauze  zorgde het samenspel tussen Djordjevic en Djurisic meteen weer voor voorsprong, maar driepunters van Geukens en Davis bracht alles weer samen. Oostende kreeg het moeilijker om openingen te vinden in de Aalsterse verdediging maar dankzij driepunters van Djurisic en Schwartz kon het toch blijven aanklampen, ondanks meerdere balverliezen (50-51).  Het team van coach Gjergja startte zwak in het laatste kwart en moest voor het eerst in de partij de thuisploeg lossen (65-56).  Aalst sloot de ruimte onder doel heel goed af en de Oostendse driepunters wilden helemaal niet vallen.

Via Djordjevic kon Maric een drietal keer goed bediend worden ( 69-65).
BCO probeerde opnieuw aan te klampen maar een driepunter van Davis in de laatste minuut besliste de wedstrijd definitief.

Eindstand: 72-65

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
02/02/2019 20:00 Euromillions Basketbal League 2018-2019 15

Locatie

Het Forum
Albrechtlaan 115, 9300 Aalst, België

Uitslagen

TeamT
Crelan Okapi Aalstar72
FILOU Oostende65