FILOU Oostende v Crelan Okapi Aalstar

FILOU Oostende v Crelan Okapi Aalstar

vs

Recap

Geplaatst voor de 1/2 finale Beker van België na overtime

De overtime had er wellicht nooit hoeven te komen. In de laatste seconden van de reguliere speeltijd en een 83-86 stand, werd Elias Lasisi foutief afgeblokt op weg naar doel. De hoofdscheidsrechter , die zich onder doel bevond, interpreteerde de fase als “niets aan de hand”. Naar onze mening was hier weinig aan te interpreteren want de mokerslag die Amis verkocht op de arm van Lasisi liet sporen na die weinig aan de verbeelding overlieten. Toen Lasisi dit aan de scheidsrechter liet zien, kreeg hij er nog een technische fout bovenop….

Maar in die overtime, kon Filou Oostende de kwalificatie dan toch binnenhalen.

Hoedanook heeft BCO het zichzelf moeilijk gemaakt door afgelopen vrijdag in het laatste kwart de controle te verliezen na een voorsprong van 20 punten halfweg het derde kwart. Daaruit heeft Aalst heelwat geloof geput dat het de kwalificatie alsnog kon pakken in Oostende. De “Ajuinen” kwamen dan duidelijk met veel vertrouwen en een niets te verliezen mentaliteit aan de opworp.  Met een afwerkingspercentage achter de driepuntlijn van net geen 60% (14/24), hebben ze de kustploeg echt wel het vuur aan de schenen gelegd.

De partij ging aanvankelijk gelijkopgaand tot Oostende via Djordjevic en Williams een eerste keer wat afstand kon nemen (17-11).  Simon Buysse en Thomas reageerden met driepunters en zochten de aansluiting (22-20). Via Djurisic kon BCO opnieuw afstand nemen en vooral de sterke inbreng van Schwartz zorgde zelfs voor een tienpuntenkloof (32-22). Oostende kon de lijn echter niet doortrekken, in tegendeel.  Thomas en Davis driepunterden een 1-17 tussenspurt bij elkaar en gingen met voorsprong de rust in.

Ruststand: 33-39

Na de rust kwamen de Filous opnieuw met focus het terrein op.  Djordjevic ( 21 punten en 12 assists) nam zijn team voor de zoveelste keer op sleeptouw en werd hierin gesteund door Lasisi die zijn driepunters (4/6) heel precies afwerkte (48-43).  Casero en Geukens bleven knagen aan de achterstand en aan de start van het laatste kwart stond de score weer gelijk (61-61).  Via Thomas namen de bezoekers nu voorsprong (64-71) en Oostende kreeg het knap lastig om de Aalstenaars nu bij te houden.  Djordjevic en Lasisi namen hun verantwoordelijkheid en brachten BCO voor de laatste keer op voorsprong (81-78).  Thomas en Geukens roken hun kans en zorgden voor 81-86 op minder dan een minuut voor tijd. Djurisic redde de kwalificatie met een sterke beweging onder doel (83-86) en de laatste doelpoging van de reguliere speeltijd was voor Lasisi…

Ook in overtime bleven de  bezoekers in hun kansen geloven en konden hun voorsprong verder uitdiepen.  Een sterke driepunter van Williams kwam op het juiste moment. Aalst kon deze keer niet meer reageren en BCO hield nog 2 punten van zijn buffer over om zich te kwalificeren.

Eindstand 96-97

Statistieken>>

 

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
09/12/2018 15:00 Belgian Cup 2018-2019 09/12/18

Locatie

Versluys|Dôme
Northlaan 13, 8400 Oostende, België

Uitslagen

TeamT
FILOU Oostende96
Crelan Okapi Aalstar97