FILOU Oostende v Pallacanestro Varese

FILOU Oostende v Pallacanestro Varese

vs

Recap

Filou Oostende mist zijn start…

Jean Salumu en Dominique Archie zorgden samen voor een 0-10 en bepaalden volledig de start van de wedstrijd. Oostende liep meteen achter de feiten aan en moest ontzettend lang achtervolgen. Diep in het vierde kwart kwam BCO uiteindelijk toch aan de leiding maar kon die voorsprong niet vasthouden…

Het Italiaanse Varese, eveneens een club met een grote traditie, maakte de wedstrijd meteen hard. Met hoog opzittende verdediging werd het de Oostendse spelers meteen heel moeilijk gemaakt om aanvallend hun draai te vinden. Aan de overkant sloegen Salumu en Archie meteen hard toe (0-10).  Na een time-out van coach Gjergja kon de thuisploeg via Lasisi en Kesteloot een eerste keer tegenprikken (5-10) maar de Italianen sloegen met nieuwe driepunters meteen terug (7-16). Wanneer Fieler ook de juiste afstand vond, zocht Oostende weer aansluiting  (24-28) maar defensief slaagde de thuisploeg er helemaal niet in om de snedige penetraties van Abramovitch af te stoppen. Makkelijke korven waarmee de bezoekers weer afstand konden voor de rust.

Ruststand:23-43

In het derde kwart kon BCO de tegenstander vijf volle minuten scoreloos houden. Alleen kon daar te weinig van geprofiteerd worden omdat het aanvallend ook nog steeds bleef sputteren (37-43). Abramovic kende weer een sterk momentum  (41-48) maar via de driepunters van Mwema bleef de voorsprong beperkt. Het was wachten op een bevlieging van Williams en nieuwe scores van Fieler vooraleer BCO er uiteindelijk toch in slaagde de leiding over te nemen.

Geen stress bij de bezoekers want meteen werd er gereageerd via Cain en Scrub (65-69). De thuisploeg gebruikte onvoldoende zijn resterende tactische fouten en slaagde er niet meer in de leiding te heroveren.

Eindstand: 70-73

Statistieken>> 

Details

Datum Tijd League Seizoen
20/03/2019 19:00 FIBA Europe Cup 2018-2019

Locatie

Versluys|Dôme
Northlaan 13, 8400 Oostende, België

Uitslagen

TeamT
FILOU Oostende70
Pallacanestro Varese73