Filou Oostende – Basic-Fit Brussels

Filou Oostende – Basic-Fit Brussels

vs

Recap

Oostende bijt zijn tanden stuk op het defensieve blok van Brussels

Brussels was naar Oostende afgezakt met een plan en met een pak werkkracht om het offensieve spel van de kustploeg aan banden te leggen. Daar zijn de bezoekers uiteindelijk helemaal in geslaagd: ze veroorzaakten 17 balverliezen en haalden daar alleen al 19 punten uit. Bovendien werd er ook nog een 9 punten gepuurd uit aanvallende rebounds en alleen daar al lag er een grote basis voor de winst van de Brusselaars.

Aanvankelijk nam Oostende het voortouw via een gretige Kesteloot die door Fieler goed werd bediend (10-8). Maar al snel stokte de Oostendse aanval: er werd te statisch gespeeld en er werden te weinig uitgespeelde kansen gecreëerd. Brussels nam de leiding over en via een driepunter van Foerts en aanvallende rebounds van Stevens boog het de achterstand om in een 14-22 voorsprong.  De bezoekende verdediging sloot als een bus met een hardwerkende en klaarkijkende Muya als sluitstuk. Een driepunter van Walker op de buzzer legde de ruststand vast.

Ruststand: 27-33

Brussels opende meteen met een tienpuntenkloof (27-37) maar een wroetende Djordjevic en Lasisi luidden een Oostendse opflakkering in. Er was meer controle in rebound, er konden enkele steals gepakt worden waaruit kon gelopen worden maar Kesteloot en Lasisi zorgden voor vuurkracht waardoor Filou Oostende de leiding weer overnam (47-43). Echter, de bezoekers waren niet meteen onder de indruk en bleven onvermoeid hun game-plan uitvoeren. Met defensieve inzet en soms wel wat potigheid legden ze de Oostendse motor weer helemaal stil.  Lochodzijewski en Loubry zorgden voor de punten bij de Brusselaars (49-52).

Williams kon met punten en een steal de score een laatste keer in evenwicht brengen (54-54) maar daar dacht Stevens bij de bezoekers anders over.  Bij 58-59 en een kleine halve minuut te spelen, plukten de bezoekers hun zoveelste aanvallende rebound waardoor er niet veel tijd meer over was voor de laatste Oostendse aanval.

Eindstand: 58-59

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
22/12/2018 20:30 Euromillions Basketbal League 2018-2019 11

Locatie

Versluys|Dôme
Northlaan 13, 8400 Oostende, België

Uitslagen

TeamT
FILOU Oostende58
Basic Fit Brussels59