Filou Oostende – Belfius Mons-Hainaut

Filou Oostende – Belfius Mons-Hainaut

vs

Recap

Mons-Hainaut al na één helft uitgeteld

Filou-Oostende heeft zijn start na de interland-break goed ingezet. BCO moest dan wel Maric (elleboog) en Williams (kuit) missen, ook Mons miste zijn sterkhouders Lasisi en Smith. De thuisploeg kwam met een pak meer energie en inzet aan de opworp en dat resulteerde meteen in een voorsprong. Ook een ongeziene dominantie in rebound (51-27) gaf Oostende meer balbezit en ook heelwat extra scorekansen. De shots vielen wel niet binnen vanop afstand maar energie en overgave compenseerden heel veel.

Een collectieve thuisploeg onder leiding van een bij momenten flitsende Djordjevic nam meteen de leiding (11-6) tegen de bezoekers die voor de puntenproductie enkel op Nikolic konden rekenen. Fieler en Desiron kwamen vij snel in foutenlast en werden zodoende snel vervangen. Djordjevic ging meermaals sterk naar doel en zorgde zo voor 19-9.  Door de afwezigheid van de titularissen stuurde coach Gjergja al vrij snel Tim Lambrecht en Kye van de Vuurst tussen de lijnen die het er helemaal niet slecht vanaf brachten en samen 10 van de 40 gescoorde punten in de eerste helft voor hun rekening namen. Ook Buza mikte twee driepunters binnen en mede door de goed aangespeelde Desiron en steals van Mwema en Schwartz, stoomde BCO in één ruk door naar 40-18.

Ruststand: 41-22

Ook na de rust weer een goeie start van de thuisploeg met deze keer Lasisi als voornaamste afwerker. Ook Desiron werd weer goed bediend door Djordjevic (52-26).  Mons reageerde even via Cage en Nikolic  maar het waren vooral de slordigheden op het einde van het derde kwart die ervoor zorgden dat de voorsprong niet meer groter werd (59-40).

Djurisic en Mwema bleven heersen onder de borden (vooral Djurisic plukte meerdere rebounds in aanval) en dat compenseerde vooral de mindere afwerking van achter de driepuntlijn. Djordjevic was al een tijdje naar de bank verdwenen, maar de jonge van der Vuurst toonde heelwat maturiteit tijdens zijn vuurdoop bij het eerste team!

Eindstand: 73-51

Statistieken>>

 

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
02/03/2019 20:30 Euromillions Basketbal League 2018-2019 18

Locatie

Versluys|Dôme
Northlaan 13, 8400 Oostende, België

Uitslagen

TeamT
FILOU Oostende73
Belfius Mons-Hainaut51