Filou Oostende – Hubo Limburg United

Filou Oostende – Hubo Limburg United

vs

Recap

Filou Oostende overleeft inzinking in laatste kwart

Met ingang van het 4e kwart stond het 80-62.  Een voorsprong die echter smolt als sneeuw voor de zon en waarbij BCO steeds krampachtiger begon te spelen. Balverliezen stapelden zich op, vrijworpen werden gemist  en tot een goeie doelpoging kwam het nog zelden.  Bij 86-87 kwamen de Limurgers zowaar aan de leiding maar finaal konden Filou’s de klus alsnog klaren.

Een sterke start van Kesteloot en Fieler zorgde voor een eerste Oostendse voorsprong (13-8). Bij de Limburgers reageerden Morris en Pickens gevat want in geen tijd stond het weeral 16-17.  Delalieux en schutter Unruch namen over en zorgden voor 22-26 na het eerste kwart.  Bij Oostende werd er heel snel geroteerd en spelers als Lambrecht en Buza kregen ook hun minuten.  Via driepunters van Williams en Mwema herpakte Oostende zich weer (29-27) maar opnieuw uitlopen zat er niet echt in.  Defensief sloot alles onvoldoende en werd er te weinig gebruik gemaakt van ploegfouten om de bezoekers af te remmen. Op de vrijworplijn bleek er aan Oostendse kant een gebrek aan focus. Met Djordjevic die opnieuw de lijnen kwam uitzetten, ging het toch weer naar 48-41. Een voorsprong die via een dunk van Fieler op slag van rust nog iets werd vergroot.

Ruststand: 53-45

De kustploeg begon goed aan het derde kwart. Driepunters van Buza en Schwartz  vergrootten de voorsprong (63-47). Niettegenstaande er reactie kwam van Limburg van achter de driepuntlijn, kon Fieler toch verder trekken aan de voorsprong. Desiron zette uiteindelijk de 74-53 op het scorebord wat meteen de grootste voorsprong van de wedstrijd zou zijn.  De Filou’s zetten echter het 4e kwart ontzettend slecht in: ze slikten meteen een 0-12  (80-74) tot Kesteloot de ban kon breken met een driepunter.  Maar de motor sputterde en bleef sputteren. Balverliezen, misverstanden, gemiste doelpogingen en vooral gemiste vrijworpen waren dodelijk.  United rook zijn kan en kreeg vertrouwen. Unruch knalde zijn driepunters binnen en bracht zijn ploeg opnieuw op voorsprong bij 86-87. Een geslaagde actie van Djordjevic en risicovolle pas van Djurisic naar Kesteloot werd goed afgewerkt en dat bleek voldoende te zijn voor winst omdat de bezoekers de bal verloren in de laatste 5 seconden.

Eindstand : 92-91

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
09/02/2019 20:30 Euromillions Basketbal League 2018-2019 16

Locatie

Versluys|Dôme
Northlaan 13, 8400 Oostende, België

Uitslagen

TeamT
FILOU Oostende92
Hubo Limburg United91