Filou Oostende – Kangoeroe Mechelen

Filou Oostende – Kangoeroe Mechelen

vs

Recap

Filou Oostende verslikt zich opnieuw in de Mechelse Kangoeroes.

Nochtans voldoende gebrieft en verwittigd door de coaching staff  lieten de Filou’s opnieuw veel te veel ruimte aan de schutters van de bezoekers. Profiterend van deze ruimte en tegelijk vertrouwen opbouwend zetten de Mechelaars (behalve in het 2e kwart) de thuisploeg voortdurend op achtervolgen. Net zoals in Ljublijana werd de de wedstrijd beslist met een buzzershot, maar deze keer trok BCO aan het kortste eind. De fatale Mechelse driepunter had echter nog vermeden kunnen worden, maar de tactische fout die Oostende zich nog kon permitteren werd niet gebruikt….

De bezoekers gingen er als een speer vandoor via de driepunters van Cheatham, Barton en Olah (12-20).  Coach Gjergja had toch twee time-outs nodig en enkele wissels om een vijftal tussen de lijnen te krijgen dat defensief de rangen gesloten hield. Vanuit die strakkere defense werden er rebounds geplukt en kon er gelopen worden. Een driepunter van Williams op het einde van het eerste kwart bracht de score op 25-26, maar via sterke inbreng van Mwema en Schwartz  produceerde de kustploeg een 17-0 die hen op 39-26 bracht.  Toch liet Oostende de teugels weer wat vieren want 4 driepunters later ( 2 van Barton en 2 van Cheatham)  stond het weer 41-40. Williams en de ingevallen Maric zorgden alsnog voor voorsprong aan de rust.

Ruststand: 51 -44

Na een sterk tweede kwart mocht er meer van dat verwacht worden, helaas waren het opnieuw de Kangoeroes die opnieuw sterk uit de startblokken kwamen.  Een 0-13 werd neergezet en alles was ter herdoen voor de thuisploeg (51-57).  Williams en Fieler probeerden de kloof te dichten, maar meteen was er reactie van Barton die nog eens met 2 driepunters uitpakte ( 63-72). BCO probeerde om zijn achterstand weg te werken en stukje bij beetje via Schwartz en Djurisisc leek dat toch te lukken  (73-72)  maar Barton driepunterde dat meteen weer weg. Daarna duurde het tot 80-79 op 6 seconden voor tijd vooraleer Filou nog eens op voorsprong kwam en een serieuze optie op de winst nam. Oostende kon zich immers nog twee tactische fouten permitteren: de eerste werd gemaakt, de tweede echter niet waardoor Barton, geheel in de stijl van zijn wedstrijd, een loepzuivere driepunter binnenknalde en hiermee de wedstrijd besliste.

Eindstand: 80-82

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
19/01/2019 20:30 Euromillions Basketbal League 2018-2019 14

Locatie

Versluys|Dôme
Northlaan 13, 8400 Oostende, België

Uitslagen

TeamT
FILOU Oostende80
Kangoeroes Basket Mechelen82