Filou Oostende – Proximus Spirou Charleroi

Filou Oostende – Proximus Spirou Charleroi

vs

Recap

Filou Oostende wint Classico op topniveau!

Een wedstrijd op het scherp van de snee waarin BCO eerst voluit afstand nam maar waarin Spirou nooit echt opgaf en steeds weer een manier vond om de thuisploeg onder druk te zetten. Met een ongezien afwerkingspercentage van 71,4% aan driepunters kwam de winst gelukkig nooit meer in gevaar.

Het spel ging vlot en energiek op en neer. Fieler en Lasisi waren de grootste gangmakers naar een eerste Oostendse afscheiding (25-9) terwijl Thompson vlot de rebound beheerste. De eerste reactie kwam er uiteindelijk van Hunt en Mobley die de achterstand terugdrongen naar 28-19. Maar drie opeenvolgende driepunters van Mwema, Schwartz en Williams herlanceerde de thuisploeg naar 41-22 voorsprong naar het einde van de eerste helft toe.  Reactie kwam er nog via Hervelle en Libert en een driepunter van Sorokas op slag van rust.

Ruststand: 51-40

BCO kende een moeilijke start na de pauze en diende zich aanpassen aan een extreem agressief Charleroi dat uitpakte met het betere duw en trekwerk.  Djordjevic en Fieler zorgden voor zuurstof, maar Hunt en Libert bleven de Oostendse voorsprong onder druk zetten (61-53).  Fieler die een bom binnenmikte kreeg steun van Lasisi en Mwema die eveneens met driepunters wisten uit te pakken (78-63).  Thompson kon ondanks het beukwerk van Hervelle zich toch enkele keren doorzetten en de nieuwe driepunters van Fieler en Schwartz gaven finaal de doodsteek aan de bezoekers.

Eindstand: 96-82

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
06/04/2019 20:30 Euromillions Basketbal League 2018-2019 24

Locatie

Versluys|Dôme
Northlaan 13, 8400 Oostende, België

Uitslagen

TeamT
FILOU Oostende96
Proximus Spirou Charleroi82