Filou Oostende – Stella Artois Leuven Bears

Filou Oostende – Stella Artois Leuven Bears

vs

Recap

Filou Oostende doet wat het moet doen

Niettegenstaande de vlotte winst vorige week in de Leuvens Sportoase kwamen onze spelers zeer gefocust aan de start van de wedstrijd. Defensief sloot de Oostendse verdediging en liet weinig of geen ruimte toe voor de tegenstanders. Aanvallend draaide het vrij vlot en een uitmuntende Fieler nam zijn team meteen op sleeptouw…

Het eerste kwart werd vooral getekend door een zeer scherpe Fieler. Met driepunters, dunks en blockshots was hij meer dan alomtegenwoordig en zorgde hij haast eigenhandig voor een 16-2 voorsprong. Een tussenstand die Leuven coach Casteels voor het eerst naar een time-out deed grijpen en gevolgd werd door een eerst reactie (19-7). Robertson, Faye en Stith konden wat profiteren van enige verzwakking  bij BCO na enkele rotaties, maar lang duurde dat niet.

Ruststand:  39-22

Ook na de rust speelde Oostende met voldoende focus zodat de voorsprong nog meer werd uitgediept. Djordjevic liet de boel goed ronddraaien en Lasisi werd de afwerker van dienst (47-26).  Kesteloot “dunkte”  een 55-29 op het scorebord  waarna Mwema en Djordjevic  elk een driepunter netten (67-32). In het laatste kwart mochten Kotrulja en ook Buza nog eens wat minuten nemen. Vooral Buza greep zijn kans en zette een 79-39 op het scorebord.

De driepunters van Robertson en Lambot dienden enkel om de statistieken op te smukken want de wedstrijd was al lang gespeeld.

Eindstand: 89-50

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
23/03/2019 20:30 Euromillions Basketbal League 2018-2019 20

Locatie

Versluys|Dôme
Northlaan 13, 8400 Oostende, België

Uitslagen

TeamT
FILOU Oostende89
Leuven Bears50