fbpx

FINALS GAME 1 | Antwerpen v FILOU Oostende

FINALS GAME 1 | Antwerpen v FILOU Oostende

vs

Recap

Antwerp Giants – Filou Oostende: 0 – 1

Oostende is erin geslaagd om in de eerste wedstrijd van deze finales meteen het thuisvoordeel van de Giants af te snoepen. Na een matige eerste helft tegen een sterk Antwerpen herpakte BCO zich en vond het zijn defensieve gretigheid terug waardoor de thuisploeg op 22 punten na de rust bleven steken…

Filou kende een vlammende start via drie bommen van Angola en eentje van Kesteloot. De Giants konden aanvankelijk bijbenen via de vrijworplijn maar namen dan toch vrij snel de wedstrijd in handen via Sanders en Kalinoski (24-17) . Lasisi en Mwema reageerden, maar toch kon de thuisploeg een kloof maken (36-25) . Defensief liep het bij de kustploeg helemaal niet lekker maar ook offensief werden de juiste openingen niet meteen gevonden, mede door een sterke Antwerpse verdediging.  Angola nam opnieuw zijn team op sleeptouw en kreeg wat steun van Williams (41-35) maar een ontketend spelende Tate blokte die remonte helemaal af.

Ruststand: 45-37

Ook na de rust was er niet meteen veel verandering te bespeuren (50-39) maar stukje bij beetje viel de defensieve puzzel stilaan in elkaar. Ook aanvallend begon het beter te lopen en met een korte maar hevige rush van Djurisic, Kesteloot en Angola (die tevens Paris Lee het leven zuur maakte in defense)  werd de kloof bijna gedicht (50-48).  Het was echter wachten op een driepunter van Mwema vooraleer Oostende eindelijk terug op voorsprong kwam (59-61).  Vrijworpen en een Oostends balverlies gaven de thuisploeg de kans om terug over te nemen ( 65-61) maar niet voor lang. Lasisi weerstond de druk en mikte een loepzuivere driepunter binnen die de definitieve Oostendse eindsprint inluidde.  Djordjevic bediende tweemaal Thompson onder doel en beiden zetten daarna ook nog hun vrijworpen om die de partij definitief beslechtten.

Eindstand: 67-73

Statistieken>> 

Details

Datum Tijd League Seizoen
07/06/2019 20:30 Euromillions Basketbal League 2018-2019

Locatie

Lotto Arena
Schijnpoortweg 119, 2170 Antwerpen, België

Uitslagen

TeamT
Telenet Giants Antwerp67
FILOU Oostende73