fbpx

FINALS GAME 2 | FILOU Oostende v Antwerpen

FINALS GAME 2 | FILOU Oostende v Antwerpen

vs

Recap

Antwerp Giants – Filou Oostende: 1 – 1

Filou Oostende had een schitterende zaak kunnen doen na de winst van afgelopen vrijdag. Maar de Giants waren duidelijk naar de Versluys|Dôme afgezakt om dit niet zomaar te laten gebeuren. Hun harde aanpak in defense had duidelijk effect en ook aanvallend waren ze aanvankelijk een pak efficiënter dan de thuisploeg.  Na de rust ging het aanvallend iets beter met BCO dat meermaals de kans had om langszij te komen maar daar net niet in slaagde.

Oostende startte helemaal niet goed en stapelde de missers op. Zowel lay-ups als driepunters gingen er niet in terwijl de Giants via een driepunter van Schoepen tot 2-8 uitliepen. Fieler en Kesteloot reageerden (8-10) maar toen viel het stil.  Bovendien hoorde Thompson al na 5 minuten zijn 2e fout blazen en verdween zo voor de rest van de eerste helft naar de bank. Daar profiteerden de Giants maximaal van want met Bako en Kingsley samen op het terrein hadden ze quasi vrij spel in rebound. Lee en Sanders drukten door naar 8-17 maar gelukkig kon Oostende rekenen op Lasisi die quasi in zijn eentje erger kon voorkomen (16-20 en 22-27).  Vrijworpen van Tate en vooral de aanvallende rebounds van Kingsley deden de kustploeg pijn. Aanvallend vond Oostende onvoldoende oplossingen en werden er teveel driepunters geshot die nagenoeg allemaal gemist werden…

Ruststand: 28 – 36

Na de rust toonde BCO alvast meer gretigheid in defense en iets meer precisie in afwerking.  Angola, Djurisic en Thomspon reduceerden de achterstand meteen tot 34-38 maar Sanders en Lee zorgden voor zuurstof bij de tegenstander.
Djordjevic probeerde om opnieuw een Oostends momentum te vinden wat uiteindelijk lukte en zorgde voor 48-50 en 51-53 maar telkens ging het balbezit voor de gelijkmaker verloren door respectievelijk een balverlies en een aanvallende fout. Meer hadden de Giants niet nodig om opnieuw afstand te nemen. Djordjevic driepunterde nog één keer tot 56-59 maar Sanders reageerde meteen ook met een driepunter.

Antwerpen had nu opnieuw de controle en gaf deze niet meer af.

Eindstand: 61-66

Statistieken>>

 

Details

Datum Tijd League Seizoen
09/06/2019 20:30 Euromillions Basketbal League 2018-2019

Locatie

Versluys|Dôme
Northlaan 13, 8400 Oostende, België

Uitslagen

TeamT
FILOU Oostende61
Telenet Giants Antwerp66