fbpx

HF GAME 1: FILOU Oostende v Limburg United

HF GAME 1: FILOU Oostende v Limburg United

vs

Recap

Filou Oostende – Limburg United: 84-73

De Limburgers waren na hun sterke prestatie in de kwart-finales waar ze Charleroi uitschakelden, met veel vertrouwen afgezakt naar de kust. Ze startten dan ook heel sterk en BCO moest alle zeilen bijzetten om de controle te behouden. Na de rust en vooral dan het derde kwart slaagden de Filou’s er dan toch in om defensief een vuist te maken en de beslissende kloof te staan.

De wedstrijd evolueerde aanvankelijk gelijkopgaand met veel efficiëntie aan beide kanten. Depuydt , Unruh en Carrington met driepunters voor de bezoekers en een sterke Thompson en vinnige Angola voor Oostende (20-20). Thompson verdween naar de bank met foutenlast maar Angola stak nog een tandje bij, gesteund door Fieler met een driepunter (23-22).  Controle in rebound en driepunters van Mwema en Lasisi zorgden voor een eerste Oostendse voorsprong (31-26). Ook Desiron was sterk ingevallen voor Thompson, maar Carrington en Mukubu dichtten alsnog de kloof voor de rust.

Ruststand: 42-41

Na de rust nam Djordjevic zijn team meteen op sleeptouw. Hij scoorde, stuurde en verdeelde . Thompson was een heuse stoorzender voor de Limburgse verdediging en Oostende controleerde opnieuw in rebound. Angola kon via fast break doorduwen tot 59-44 vooraleer Limburg voor het eerst echt kon reageren (65-56).
Uiteindelijk waren het de driepunters van Lasisi die in het vierde kwart de wedstrijd definitief beslechtten (77-60) waardoor de eindspurt via de raakmikkende Carrington geen impact meer had.

Eindstand: 84-73

Statistieken>>

 

Details

Datum Tijd League Seizoen
30/05/2019 20:30 Euromillions Basketbal League 2018-2019

Locatie

Versluys|Dôme
Northlaan 13, 8400 Oostende, België

Uitslagen

TeamT
FILOU Oostende84
Hubo Limburg United73