Neptunas Klaipeda (LTU) – Filou Oostende

Neptunas Klaipeda (LTU) – Filou Oostende

vs

Recap

Filou Oostende doet weer helemaal mee voor kwalificatie in de Championsleague

De wedstrijd tegen een rechtstreekse tegenstander voor de 4e plaats in de poule die recht heeft op kwalificatie voor de tweede ronde, kondigde zich extra moeilijk aan gezien de afwezigheid van Nemanja Djurisic en de lichte kuitblessure van Nedim Buza. Oostende nam echter een vliegende start in de eerste helft maar aan de rust was alles te herdoen. Een nek aan nek race na de rust werd beslist door de twee koele afwerkers Lasisi en Fieler.

Oostende startte zijn eerste wedstrijd na de winter break als een snelle bolide want het nam meteen het voortouw via een precieze Lasisi. Ook defensief werd de bucket goed afgeschermd en werden de Litouwse scherpschutters aan banden gelegd. Fieler was eveneens op post en na een driepunter van Djordjevic stond het 6-15. Een time-out van de thuispoeg had niet meteen effect want ook na de rotaties met een op Williams na volledig Belgisch team op het terrein, werd de voorsprong nog verder uitgediept tot 12-25 en 19-32.  Maar toen ging de motor aan het sputteren… De thuisploeg die bij momenten mooi uitgespeelde kansen bij elkaar speelde, dreef zijn defensieve druk op en dwong BCO tot meerdere balverliezen die meteen werden afgestraft (28-32). Schwartz zorgde met zijn tweede driepunter voor wat zuurstof, maar tegen de rust had de thuisploeg de kloof toch helemaal gedicht.

Ruststand: 19-32

Ook na de break nam Oostende de beste start via Kesteloot die zich meermaals vrij speelde. Lasisi schoot nog steeds met scherp waarna opnieuw een kleine voorsprong werd uitgebouwd  (49-56) . Opnieuw bezondigde Oostende zich aan balverliezen, maar ook Weaver en Grant brachten de thuisploeg langszij en zelfs heel even op voorsprong (57-56).  Coach Gjergja hield de met 4 fouten spelende Desiron op het veld en dat loonde. De Oostendse center zwoegde voor elke rebound en bleef de defensieve stoorzender onder de korf.

Een driepunter van Mwema en sterke drives van Williams gaven Oostende weer heel even zuurstof in aanloop van een spannend slot (59-65). Weaver zorgde met een aanvallende rebound voor 72-74. Een “full court press” van de thuisploeg zorgde vervolgens voor een Oostends balverlies en de refs oordeelden na het herbekijken van de beelden, dat het blockshot van Fieler ongeldig was, waardoor aan de thuisploeg twee  punten werden toegekend, die hen opnieuw op voorsprong brachten (75-74). Eerst was er Lasisi die op 21 sec voor tijd een loepzuivere jumper binnenknalde (75-76) en nadat Neptunas toch opnieuw had tegengescoord (77-76) , was er Fieler die na een fout op zijn driepunter, zijn drie vrijworpen vlekkeloos omzette met nog 2,9 sec op de klok..!

Eindstand: 77-79

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
09/01/2019 18:00 Basketball Champions League 2018-2019 10

Uitslagen

TeamT
Neptunas Klaipeda77
FILOU Oostende79