Promitheas Patras (GRE) – Filou Oostende

Promitheas Patras (GRE) – Filou Oostende

vs

Recap

Tweede opeenvolgende Champions League winst “on the road” 

De overtime tegen Aalst van afgelopen zondag en de lange vermoeiende trip naar Patras op 3 uur rijden van Athene, heeft Filou Oostende er niet van weerhouden om opnieuw Europese punten te gaan pakken op verplaatsing.  Een collectieve prestatie want ook van de bank kreeg BCO heelwat rendement die de kustploeg door enkele moeilijke momenten hielp.

BCO nam de beste start (4-10) maar de Grieken kwamen snel weer langszij (13-12) dankzij Meier (die uiteindelijk een fenomenale wedstrijd zou spelen). Na de eerste rotatie zorgden Schwartz, Williams, Fieler en Mwema meteen weer voor een  voorsprong (22-28). Door foutenlast verdwenen Fieler, Djurisic en Desiron naar de kant en zocht coach Gjergja nog dieper op zijn bank naar Buza en Lambrecht. Vooral Buza greep meteen zijn kans en ontpopte zich als spreekwoordelijke joker van het onuitgegeven vijftal.  Via een pressing defense  probeerde de thuisploeg extra druk te zetten en via de onoverkomelijke Meier kwam Patras opnieuw aan de leiding (33-32). Maar Buza voelde zich top en hield met twee driepunters en een assist zijn team in de race. Meiers bleef driepunters scoren maar ook BCO was goed bij schot en Schwartz mikte zijn tweede bom binnen.

Ruststand: 46-49

Oostende kwam iets onrustiger uit de kleedkamers en zag via Meyer en Parks zijn voorsprong verdwijnen (56-51).  Buza behield zijn ritme uit de eerste helft, kreeg steun van Fieler maar ook van een sterk spelende Williams die eerst zorgde voor aansluiting en daarna voor een nieuwe Oostendse voorsprong (63-67). Hoe hard Meiers en Parks ook nog aandrongen , BCO gaf de leiding niet meer af want ook Kesteloot en Djurisic stonden meermaals op de juiste plaats (79-85). Brown hield de Griekse hoop nog even levend met een late driepunter (84-87) maar Williams besliste vanop de vrijworplijn.

Eindstand: 84-88

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
11/12/2018 18:30 Basketball Champions League 2018-2019 8

Locatie

Dimitris Tofalos Arena
Dimitris Tofalos Arena, Greece

Uitslagen

TeamT
Promitheas Patras84
FILOU Oostende88