Proximus Spirou Charleroi – FILOU Oostende

Proximus Spirou Charleroi – FILOU Oostende

vs

Recap

Filou Oostende pakt de eerste “Clasico” van het seizoen.

In het hol van de leeuw heeft een BCO  “in opbouw”  aan het langste eind getrokken tegen de ervaren kern van Spirou Charleroi. Maric toonde voor het eerst zijn talent en potentieel maar ook Schwartz was de joker van dienst naast de ervaren sturende Djordjevic.
Djordjevic vond aanvankelijk vlot de combinatie met Desiron terwijl de thuisploeg de flitsen van Hunt nodig had (8-6). De pressing van de thuisploeg op Djordjevic was enorm, waardoor onze generaal toch even op zijn adem trapte. BCO leed een paar keer  balverlies die de thuisploeg toeliet om in korte tijd afstand te nemen (15-6). Een time-out van coach Gjergja bracht soelaas want de rust keerde terug, samen met meer verbetenheid in defense. Aanvallend was het de ingevallen Maric die de kastanjes uit het vuur haalde en zijn team weer in het zog van de Spirous bracht. BCO controleerde bovendien de rebound en via Fieler kon het uiteindelijk de leiding overnemen (21-25). Linhart en Libert reageerden gevat en beperkten de schade voor de thuisploeg aan de rust.
Ruststand: 29-30
In het derde kwart hielden beide teams elkaar aanvankelijk in evenwicht. Oostende concretiseerde meermaals goed uitgespeelde kansen, al wilde het driepuntshot dan weer niet vallen. Het duurde tot diep in het derde kwart vooraleer Lasisi de eerste Oostendse bom door het net joeg.  Maric drukte door tot 36-42 maar Hervelle bracht zijn team weer helemaal in de partij. Bovendien kende BCO opnieuw een moment met veel balverliezen waar Charleroi maximaal van profiteerde en zowaar uitliep tot 53-44!
Opnieuw bracht een time-out van de Oostendse coach rust en concentratie in het team. Maric bleef scoren onder doel of van de vrijworplijn en Schwartz bracht met twee opeenvolgende driepunters de Filou’s helemaal terug in de match (62-62).
In de slotfase boog Djordjevic finaal de 64-62 achterstand om naar een 64-65 voorsprong. Katic kreeg nog het laatste shot  maar miste.
Eindstand: 64-65
Statistieken: klik hier>>

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
12/10/2018 20:30 Euromillions Basketbal League 2018-2019 3

Locatie

RTL Spiroudome
Rue des Olympiades 2, 6000 Charleroi, België

Uitslagen

Team1234T
Proximus Spirou Charleroi1910171864
FILOU Oostende1515142165