Stella Artois Leuven Bears – Filou Oostende

Stella Artois Leuven Bears – Filou Oostende

vs

Recap

Vlotte overwinning in Leuven

In een quasi uitverkochte Sportoase met bijhorende sfeer, heeft Filou-Oostende meteen de leiding genomen en niet meer afgegeven. Een energiek Oostende nam meteen de leiding en bouwde zijn voorsprong geduldig verder op tot een onoverbrugbare kloof na de rust.

Kesteloot nam de start van de partij voor zijn rekening en zorgde meteen voor 0-8.  Een goeie verdediging zorgde tevens voor enkele steals die keurig werden afgewerkt aan de overkant. Desiron werd bovendien goed bediend onder doel. Faye kon voor de Leuvenaars even een vuist maken maar niet voor zolang (11-14). Lasisi en Williams ritsen weer enkele ballen weg van hun tegenstanders en duwden door tot 23-34.  Lasisi en Williams scoorden vlot en zorgden voor een nog grotere voorsprong (24-42) . Individuele acties en vrijworpen van Robertson konden even milderen (32-44) maar de opnieuw sterk ingekomen Buysschaert bood mooi weerwerk.

Ruststand: 37-54

Robertson opende meteen met een driepunter, maar het was toch Oostende dat opnieuw het tempo bepaalde. Coach Casteels parkeerde zijn team dan maar in een zone-verdediging maar ook dat bracht weinig zoden aan de dijk.  Fieler en Lasisi knalden samen drie driepunters binnen en in geen tijd had BCO meer dan twintig punten voorsprong bij elkaar gespeeld (39-61).  Robertson mikte zelf ook twee driepunters binnen maar ook deze shots dienen enkel voor de statistieken, want de Filou’s waren definitief gaan vliegen. Temeer omdat ook Mwema drie driepunters na elkaar binnenknalde (53-85). Williams en de youngsters Buysschaert en Kotrulja controleerden daarna tot het eindsignaal.

Eindstand: 64-97

Statistieken>> 

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
16/03/2019 20:30 Euromillions Basketbal League 2018-2019 19

Locatie

Sportoase Leuven
Philipssite 6, 3001 Leuven, België

Uitslagen

TeamT
Leuven Bears64
FILOU Oostende97