Telenet Giants Antwerp – Filou Oostende

Telenet Giants Antwerp – Filou Oostende

vs

Recap

Filou Oostende doorbreekt de Antwerpse zegereeks

Minder dan 24 uur na de wedstrijd van gisteren keken beide ploegen elkaar opnieuw in de ogen. Het werd desalniettemin toch opnieuw een wedstrijd op zeer hoog niveau en met zeer grote intensiteit. Net als gisteren kon Oostende zijn schitterende start niet vasthouden en was het na de rust weer op achtervolgen aangewezen. Oostende kon weer rekenen op enkele uitgesproken sterkhouders zoals Djordjevic (9 assists), Thompson en Kesteloot. Fieler besliste finaal de match vanop de vrijworplijn.

Kesteloot startte dodelijk precies en Samen met Thompson was hij de uitgesproken gangmaker van de eerste Oostendse voorsprong (10-17). Lee en Tate pruttelden wel tegen maar twee opeenvolgende driepunters van Schwartz bezorgden BCO de maximale voorsprong van de wedstrijd (15-29). Maar net als vrijdag begon het plots te haperen. Concentratieverlies liet de thuisploeg toe om heel snel tegen te prikken via Dudzinsky maar vooral een ontketende Kingsley die 3 op 3 driepunters liet optekenen (34-34) . Via de vrijworplijn kon Sanders de ruststand vastleggen.

Ruststand: 42-40

Kesteloot en Djordjevic zorgden vrij snel voor aansluiting en niettegenstaande het fouten regende voor de Oostendaars, kon Schwartz met een nieuwe driepunter de score toch weer in evenwicht houden (52-52). Maar de thuisploeg kon opnieuw rekenen op Tate en Kingsley om terug uit te lopen tot 68-59. Maar het vierde kwart werd gedomineerd door Thompson waar de thuisverdediging maar geen greep op kreeg. Hij was zijn verdediger telkens te snel of the slim af  en bracht BCO voor het eerst in de tweede helft weer aan de leiding (75-77). Een driepunter van Tate en de vijfde persoonlijke fout van Thompson dreigden alsnog roet in het eten te gooien maar een koelbloedige Fieler verzilverde op ruim 2 seconden voor tijd en een 80-79 stand, zijn beide vrijworpen en nam zo de punten mee naar Oostende.

Eindstand: 80-81

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
13/04/2019 20:30 Euromillions Basketbal League 2018-2019 26

Locatie

Lotto Arena
Schijnpoortweg 119, 2170 Antwerpen, België

Uitslagen

TeamT
Telenet Giants Antwerp80
FILOU Oostende81