Telenet Giants Antwerp – Filou Oostende

Telenet Giants Antwerp – Filou Oostende

vs

Recap

De Filou’s halen zwaar uit tegen de Giants

Oostende nam meteen de wedstrijd in handen en had halfweg reeds een mooie voorsprong bij elkaar gespeeld. De Giants slaagden er in geen enkel moment in om een vuist te maken of weerwerk te leveren waardoor BCO na de rust zijn voorsprong opdreef tot net geen 40 punten.

Beide teams startten met de nodige gretigheid aan de wedstrijd die aanvankelijk gelijkopgaand verliep (6-6).  Filou slaagde er vrij snel in om nog een versnelling hoger te schakelen dankzij een verbluffende Lasisi die 3 bommen op een rij scoorde ( 6-15). Fieler nam over samen met Desiron die opnieuw sterk van de bank kwam (8-25). Ook defensief hield Oostende de rangen goed gesloten. Het controleerde bovendien de rebound en beperkte zijn balverliezen wat allemaal bijdroeg tot een 17-36 voorsprong.  Via een driepunter van Sanders en een aanvallende rebound van Bako werd de eerste helft afgesloten.

Ruststand: 20-36

Met twee nieuwe driepunters zorgde Lasisi in geen tijd voor 24-45 . Er kwam buiten wat eenzaam bordenwerk van Bako en een driepunter van Tate, weinig of geen weerwerk van de Giants. Lasisi hield met zijn 6e driepunter  de voorsprong intact waarna Williams en een weer bijzonder sterk en creatief spelende Schwartz, een ruime dertiger voorsprong lieten optekenen (41-73).  Desiron zorgde voor de maximale voorsprong bij (41-80) maar de slechts 44 gescoorde punten van de Giants voor de ganse wedstrijd toont ook aan dat ook defensief meer dan behoorlijk gewerkt is.

Eindstand: 44-82

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
12/01/2019 20:00 Euromillions Basketbal League 2018-2019 13

Locatie

Lotto Arena
Schijnpoortweg 119, 2170 Antwerpen, België

Uitslagen

TeamT
Telenet Giants Antwerp44
FILOU Oostende82