Voo Liège Basket – Filou Oostende

Voo Liège Basket – Filou Oostende

vs

Recap

Opdracht volbracht

In een wedstrijd waar niemand echt zin in leek te hebben, in een kille zaal met lage opkomst, kwam het er voor de Filou’s op aan om te doen wat ze moesten doen, en dat was winnen om de druk op de pole position aan te houden. Toch leek dit bij momenten moeilijker dan verwacht maar finaal kwam de zege nooit echt in gevaar.

BCO liep meteen uit naar 2-7 maar 3 opeenvolgende balverliezen gaven de Luikenaars de vonk die ze nodig hadden om ook in gang te schieten. De jonge Potier en veteraan Bojevic legden de bezoekers al meteen weer het vuur aan de schenen (8-7 en even later 17-14).  De ingekomen Angola en Djurisic stelden echter kordaat orde op zaken van achter de driepuntlijn (22-26). Thompson woog op de aanvallende rebound en Djurisic mikte nog een driepunter binnen (26-44). Burgess en Bojovic lieten niet begaan maar Williams legde de ruststand vast met een driepunter.

Ruststand: 37-54

Kesteloot en Angola gingen verder op zoek om de kloof weer uit te diepen maar Luik klampte aan via Burgess (46-62). Luik parkeerde zich bovendien de ganse tweede helft in een zoneverdediging waartegen niet altijd even gedisciplineerd werd aangevallen en waaruit de Luikenaars via Bojovic en Wangmene meermaals konden tegenprikken (74-86).  Lasisi en Angola bewaarden het overzicht terwijl Lambrecht met een inlegger en twee vrijworpen de zege kon veiligstellen.

Eindstand: 80-93

Statistieken>> 

 

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
12/05/2019 15:00 Euromillions Basketbal League 2018-2019 34

Locatie

Country Hall
Allée du Bol d\'Air 13, 4102 Seraing, België

Uitslagen

TeamT
Voo Liège Basket80
FILOU Oostende93