VOO Liège Baskets v FILOU Oostende

VOO Liège Baskets v FILOU Oostende

vs

Recap

Filou doet wat het moet doen: winnen!

Oostende nam een goede start maar vierde de teugels teveel in het tweede kwart waardoor de thuisploeg net niet langszij kwam aan de rust. Na de pauze liet BCO niets meer aan het toeval over.

De kustploeg nam een vliegende start via Thompson, Fieler en Djordjevic (6-17). Thompson toornde hoog boven zijn tegenstanders uit en kon enkel foutief afgestopt worden, maar de Oostendse center bleef ook feilloos vanop de vrijworplijn. De voornaamste Luikse reactie kwam er vooral via Bojovic (11-21) maar Schwartz kon met een driepunter toch even afhouden.
In het tweede kwart viel de Oostendse intensiteit wat weg en dat was meteen voelbaar aan de score. Bovendien kwamen heelwat Oostendaars (Desiron, Buza, Mwema, Fieler)  in vroege foutenlast en mocht de thuisploeg om de haverklap naar de vrijworplijn (23 keer in de eerste helft). Een ontketende Bojevic met steun van Lemaire bracht de thuisploeg weer helemaal terug in de partij net voor rust.

Ruststand: 42-43

Na de pauze had Djordjevic duidelijk geen zin om de thuisploeg op sleeptouw te nemen naar het eindsignaal. Hij  mikte een driepunter binnen en bediende Fieler en Thompson (45-55). Bojevic reageerde met haast onmogelijke shots en ook Lemaire mikte nog een driepunter binnen, maar Thompson bleef actief onder doel (54-66). Luik probeerde even met een zone-verdediging maar zonder succes. Bij Oostende vielen de spelers nu één na één uit met 5 persoonlijke fouten (Lasisi, Desiron, Mwema) maar de driepunter van Kesteloot gaf finaal de spreekwoordelijke doodsteek (63-83). Daarna konden van der Vuurst en Lambrecht ook nog wat minuten rondmaken tot het eindsignaal.

Eindstand: 67-91

Statistieken>>

 

Details

Datum Tijd League Seizoen
09/04/2019 20:30 Euromillions Basketbal League 2018-2019

Locatie

Country Hall
Allée du Bol d\'Air 13, 4102 Seraing, België

Uitslagen

TeamT
Voo Liège Basket67
FILOU Oostende91