Club

Projecten & Charity

Dukes on Wheels

Duke on Wheels heeft een missie: ze willen mensen met een fysieke beperking aan het bewegen krijgen.

Rolstoelbasket is daarvoor de ideale sport. En sporten in ploeg- en clubverband is zoveel plezanter dan alleen bewegen. Fit blijven is voor ieders gezondheid een must, ook voor iemand met een beperking.

Duke on Wheels wil als club zowel sportief excelleren als recreatief mensen laten basketten. Ze zetten ook in op jeugdspelers en willen hen actief integreren in de club. Om als club te blijven groeien, is het belangrijk om zoveel mogelijk mensen op jonge leeftijd te laten kennismaken met rolstoelbasket.

Naast een sportieve rol, heeft de club ook een essentiële sociale en culturele rol in onze samenleving.  Niet alleen streven ze naar een betere toegankelijkheid voor iedereen, maar ook een betere integratie van mensen met een fysieke beperking staat op de agenda.

Rolstoelbasket is meer dan sport. Het is een actieve levensstijl. Door naar buiten te komen als actieve en geëngageerde mensen, willen ze anderen overtuigen om over de rolstoel heen te kijken en naar trotse sporters te kijken. De mythe alsof rolstoelbasket een ploegsport is voor alleen rollers zullen ze ontkrachten. Iedereen die een fysieke beperking heeft aan de onderste ledematen moet weten dat rolstoelbasket de sport is voor hem of haar, of beter zijn of haar actieve levensstijl.

FILOU OOSTENDE steunt dan ook met veel trots dit project. We stellen graag de infrastructuur ter beschikking voor trainingen en wedstrijden en geven een financieel duwtje in de rug.

We wensen Dukes on Wheels een sportief en actief jaar toe!

Meer info vind je op: www.dukesonwheels.beinfo@dukesonwheels.be