Basket@Sea wil ook met dames naar het hoogste niveau!

Dossier Damesbasketbal :

“Basket@Sea ambieert het hoogste niveau”

Al meer dan een generatie lang heerst het mannenbasket in onze regio en zijn de topjaren van het Oostends/Bredens vrouwenbasket stilletjes aan uit ons collectief geheugen aan het vervagen. En dit terwijl de Belgian Cats de successen aan elkaar rijgen met speelsters van aan het zeetje nota bene.  Het is duidelijk dat onze club Basket@Sea, de titel van topclub pas ten volle zal kunnen dragen indien er in onze grote basketbalfamilie ook plaats wordt gevonden voor een sterk damesteam op het hoogste niveau. Met voldoende doorgroeimogelijkheden voor onze jeugd naar damesploegen binnen de eigen club.

 

Het uiteindelijke doel is dan ook terug een damesploeg op het hoogste niveau te laten uitkomen met de integratie van zoveel mogelijk talent uit eigen jeugdopleiding” aldus Chris Jonckheere, Voorzitter Finexa Basket@Sea. “Wat we doen bij de heren moeten ook mogelijk zijn bij de dames”

Reeds tijdens de besprekingen voor de vernieuwde samenwerking van de basket@sea familie, werden de ambities voor het meisjes/damesbasketbal besproken.  Met het bundelen van onze krachten en ervaring zouden we onze jeugdspeelsters, maar ook het damesbasket nieuwe perspectieven kunnen aanbieden op diverse niveau’s.

“Het was geen sinecure om een degelijke basisstructuur uit te bouwen alsook om de diverse inzichten te kanaliseren maar we zijn ervan overtuigd dat we ons startpositie nu bereikt hebben.  De tijd is dan ook aangebroken om een eerste tipje van de sluier op te lichten van ons vrij ambitieus plan” aldus Victorie Desmet die de trekker is van het vernieuwde initiatief.

De primaire doelstellingen van ons “dames”- project zijn:

  • het verder opwaarderen van een solide jeugdopleiding waarbij elke speelster de kansen worden aangeboden om hun talenten te ontwikkelen elk op zijn eigen niveau;
  • het verzekeren van een doorstroming naar damesploegen op diverse niveaus;
  • het bereiken van het hoogste niveau met de damesploegen binnen een zeer korte tijdspanne;

 

Hierbij trekken we volledig de kaart van “eigen jeugd” waarbij degelijke opleiding, doorstroming op alle niveaus en doorgedreven talentscouting de belangrijkste pijlers zullen zijn.

Voor de dagelijkse uitwerking en opvolging van het project menen we een uiterste geschikte kandidaat in de persoon van Victoire Desmet gevonden te hebben. Met haar pakken ervaring als speelster, zijn we ervan overtuigd dat zij de nodige capaciteiten en drive heeft om onze ambities waar te maken.  Ze wordt hierbij bijgestaan met raad en daad door de leden van de raad van bestuur van basket@sea die allen al lange tijd meedraaien in het basketwereldje. Filou Oostende stelt zijn expertise en contacten ter beschikking om mee te duwen aan dit project.  “Dat kan alleen maar ten goede te komen van de slaagkansen van het project. Een damesteam op het hoogste niveau is onze gezamenlijke ambitie. Voor minder kunnen we niet gaan in het Oostendse” aldus Jurgen Vanpraet, CEO van Filou Oostende.

Om onze ambities nog meer in de verf te zetten hebben we onszelf een zeer scherpe termijn vooropgesteld. Binnen de vijf jaar wensen we op te klimmen tot het hoogste niveau. Dit is een ambitieuze doelstelling maar zeker haalbaar mits de nodige toewijding en een professionele aanpak.

Met dit project wensen we de komende jaren de jeugd de nodige garanties aanbieden om het maximum uit hun carrière te halen, zodat ze in de voetsporen kunnen treden van de huidige selectie speelsters uit de regio Oostende bij de Belgian Cats.

 

De toekomst van het dames- en meisjesbasketbal is bij deze verzekerd binnen Basket@Sea en onze regio.

 

Extra vragen of toelichting bij coordinator Victoire Desmet (victoire.desmet@gmail.com)

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.