COREtec Academy 3.0 breidt verder uit

COREtec Academy 3.0 breidt verder uit

De COREtec Basketball Academy is klaar met een groot deel van de voorbereidingen voor een nieuw en ambitieus seizoen, meteen het dertigste jaar in Oostende. Naast de reeds bestaande U21 & U18 ploegen, wordt er komend seizoen ook de bestaande U16 en U14 toegevoegd aan de werking.

Deze uitbreiding maakt deel uit van onze langetermijnvisie waarbij we vroeger het jonge talent rekruteren en professioneel verder ontwikkelen. “Afgelopen 30 jaar zijn er meer dan 300 jongens gepasseerd. Tientallen hebben een professionele carrière kunnen uitbouwen in België en het buitenland. Heel wat spelers uit de opleiding komen ook uiteindelijk terecht in het eerste team van Filou Oostende. En daar zijn we best fier over” zegt Thomas Dreesen die sinds dit seizoen verantwoordelijk is voor de jeugdopleiding.

Niet minder dan 12 spelers zullen volgend seizoen met een dubbele licentie spelen bij zes verschillende ploegen uit Oost- en West-Vlaanderen. Waregem, Finexa Basket@Sea, Sijsele (met head coach Gerrit Major), Hansbeke, Oostkamp (met head coach Laurent Lote), Racing Brugge én SKT Ieper. Dit zorgt ervoor dat ze naast de opleiding in de Academy ook extra ervaring kunnen opdoen op seniorniveau. “We hebben de juiste ploegen gezocht, in een bredere regio en die passen bij de specifieke noden van individuele spelers. Hierbij is het ook de bedoeling om met de verschillende partners nauwer samen te werken en een wederzijdse kruisbestuiving te realiseren in het belang van de ontwikkeling van de spelers”, aldus Thomas Dreesen.

De staf van Head coach Thomas Dreesen bestaat uit Maarten Caron en Peter Vanhoucke die aan boord blijven om de U18 en U21 verder te begeleiden. Daarenboven wordt het team ook verder uitgebreid met ex-Oostendespeler Filip Wintein en Glenn Vlaemynck (ex-speler Mons-Hainaut én basketschool).

Goed om weten is dat niet minder dan 11 spelers werden opgenomen in de voorlopige selecties van de nationale ploegen van België en Nederland. Het wordt dus uitkijken volgend seizoen welke talenten een grote stap voorwaarts kunnen zetten en of verder bevestigen.

COREtec Academy spelers met dubbele licentie

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.