Dusan Djordjevic: The perfect end.. ?

Point guard Dusan Djordjevic, een onmisbare schakel, het hart van de ploeg en de rechterhand van coach Dario Gjergja met wie hij perfect op dezelfde golflengte zit, tekende een contract voor een elfde seizoen in Oostende.

“Deze Dôme is mijn thuis, weg van huis”, zegt Dusan Djordjevic wiens roots in de Servische hoofdstad Belgrado liggen. “Nooit had ik gedacht dat we zo ver zouden geraken. We bereikten een perfecte 10 in landstitels. Mij en Dario? Hoe is het ontstaan? Ik weet het niet. Het gebeurde gewoon. Nu zijn we vrienden, broeders. Mijn teamgenoten zijn strijders. Jonge strijders”, wijst de 38-jarige spelverdeler op de leeftijd van de meeste makkers in het kampioenenteam. De helft van het dozijn spelers is pas 22 of jonger. “Vorig seizoen was het oorlog. Een generaal houdt van een goede oorlog”, lacht Djordjevic wiens koosnaampje “The General” is. “Met een perfecte 10 zou dit het perfecte einde kunnen zijn. Maar het kan ook het perfecte begin zijn. Ik ben klaar voor een hemelse 11. Ik doe er nog een seizoen in Oostende bij”, besluit de point guard. Nooit baskette iemand elf seizoenen bij BC Oostende. Djordjevic heeft sinds anderhalf jaar ook de Belgische nationaliteit.

In de reguliere competitie was Djordjevic goed voor 6,8 punten, 2 rebounds en 4 assists in 19’06”. In de play-offs boekte hij 6,4 punten, 1,4 rebounds en 4,5 assists in 20’30”. In de beker van België noteerde Djordjevic 5,4 punten, 1,8 rebounds en 4,8 assists in 21’12”. In de Champions League was hij goed voor 4,8 punten, 1,5 rebounds en 4,3 assists in 17’12”. Zijn regelmaat weerspiegelt zich ook in deze statistieken.

 

Bron: Nieuwsblad, door Peter Rossel

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.