Filou Oostende Europees uitgeschakeld ❌

Landskampioen Oostende is Europees uitgeschakeld na een logische nederlaag op bezoek bij San Pablo Burgos, regerend kampioen in de Champions League. Het werd 88-73. 

Coach Dario Gjergja kon immers geen beroep doen op de geblesseerden Buysse, Sylla en Nakic. Buysschaert en Bratanovic werden in Zaventem terug huiswaarts gestuurd omwille van een PCR-test die niet conform de strengere coronamaatregelen voor de luchtvaart was.

Een gehavende kustploeg hield één helft gelijke tred met de Spaanse topclub, maar kon het niveau na de rust (54-49) niet aanhouden. Gillet, Schwartz en Welsh lieten voor de kampwissel al dubbele cijfers optekenen, veelal op assist van kapitein Djordjevic. Aan de overkant was er geen houden aan uitblinker Dejan Kravic (16 punten, 4 rebounds en 5 assists). In het derde quarter viel de wedstrijd in een beslissende plooi toen een slordig Oostende slechts negen punten kon scoren en Burgos de kloof in het slotluik verder kon uitdiepen naar maximaal achttien eenheden (84-66). Maar liefst zestien balverliezen in de tweede helft deden een gehavende kustploeg finaal de das om. De Spanjaarden verzekerden zich van een plek bij de laatste zestien, terwijl Oostende op woensdag 27 januari in eigen huis nog een overbodige laatste groepswedstrijd moet afwerken tegen het Turkse Darüssafaka.

“Een verdiende zege voor Burgos na een wedstrijd met twee gezichten”, vertelt coach Gjergja. “Een degelijke eerste helft waarin we zowel offensief als defensief bij de les waren, met uitzondering van enkele mindere minuten. In het derde quarter leden we te veel balverlies, waardoor we zelf geen kansen meer konden creëren. Dat brak ons bijzonder zuur op. Hoe dan ook heeft iedereen alles gegeven op de vloer en ik ben niet ontevreden over hetgeen we laten zien hebben. Vijf spelers moeten missen, is geen evidentie. We moeten echter ook realistisch blijven, want zelfs voltallig was deze Spaanse topclub moeilijk af te stoppen geweest. Ze lieten het ganse seizoen al zien wat ze in hun mars hebben en zullen mijns inzien nog beter worden. Hopelijk halen ze opnieuw het niveau van vorig seizoen, want het is een genot om hen te zien spelen”, besluit Gjergja.

San Pablo Burgos – BC Oostende: 88-73
(35-25, 54-49, 71-58, 88-73)

San Pablo Burgos: Benite 15, Kravic 16, Rabaseda 7, Renfroe 8, Salash 5, Cook 6, Horton 5, McFadden 8, Sakho 5, Salvo 8, Barrera 5

BC Oostende: Djordjevic 4, Schwartz 12, Gillet 13, Mwema 8, Welsh 14, Gilmore 7, Waleson 10, van der Vuurst de Vries 0, Troisfontaines 5

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.