Filou Oostende pakt opnieuw de Supercup

BC Filou Oostende heeft de laatste generale repetitie voor het nieuwe seizoen tot een goed einde gebracht. Na een uiterst moeilijke eerste helft waarin aan beide kanten van het terrein alles heel stroef liep, toonde de kustploeg heelwat veerkracht en inspiratie na de rust.

Mons nam overduidelijk de beste start. Nicolic woog op de Oostendse verdediging waardoor de thuisploeg al meteen afstand nam (16-9). Een driepunter van Lasisi kon de Oostendse motor niet doen aanslaan en een driepunter van Hess aan de overkant diepte de kloof opnieuw verder uit. Djordjevic probeerde de druk op de drijven en openingen te vinden, maar de Oostendse afwerking bleef ondermaats. Defensief waren er bovendien teveel misverstanden en individuele fouten waar de thuisploeg gretig van profiteerde. Williams kende een opflakkering maar Jones en Nikolic maakten dit vrij snel ongedaan.

Ruststand: 38-24

Na de pauze stapten de Filou’s met een pak meer focus en intensiteit het veld op. Kesteloot, Desiron en Lasisi versmachtten de aanval van de thuisploeg waaruit Djordjevic meerdere tegenstoten lanceerde (38-32). Kesteloot nam de rol van de afwezige Mwema over als springveer en plukte gretig de rebounds uit de lucht. Mons bleef meer dan 6 minuten scoreloos. Toen coach Gjergja opteerde voor een “kleine” ploeg met Fieler en Djurisic samen op het veld, vond Mons geen antwoorden meer. Djurisic was te snel voor center Nikolic die zodoende in foutenlast kwam.  De Montenegrijnse international voerde uiteindelijk de forcing en hijste zijn team voor het eerst voorbij de thuisploeg die geen antwoorden meer vond. Ook Williams vond nu opnieuw de weg naar doel waarna een driepunter van Lasisi voor 45-56 zorgde.  Jones leek het nog even spannend te maken maar een verlossende driepunter van Fieler en de vrijworpen van Djordjevic beslechtten finaal deze Supercup.

Eindstand: 57-63

Statistieken: klik hier>>

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.