FILOU Oostende wint het Memorial Adam Wojcik tornooi in Polen

Filou Oostende, dat vrijdagavond met 70-83 tegen Slask Wroclaw gewonnen had, heeft zaterdagavond een 68-90-overwinning geboekt tegen Asseco Arka Gdynia, de winnaar van de vorige reguliere competitie in Polen. De Belgische recordkampioenen realiseerden een 6-26-rush in het vierde bedrijf. Simon Buysse boekte in 29’53” tegen Gdynia de beste computerevaluatie dank zij 13 punten (2 op 4 tweepunters en 3 op 3 bommen), 3 rebounds en 2 assists.

Tegen Slask Wroclaw kreeg vooral Amar Sylla, die in de Belgische competitie nog niet speelgerechtigd is door het niet betalen van een transfervergoeding aan de FIBA, veel speeltijd: 32’45”. De Senegalees was goed voor 14 punten (7 op 11 tweepunters, 0 op 2 driepunters en 0 op 3 vrijworpen), 7 rebounds en 2 assists.

Beide wedstrijden kaderden in de Memorial Adam Wojcik, een herdenkingstornooi voor de twee jaar geleden overleden Poolse legende Adam Wojcik die in de jaren negentig de shirts van Sunair Oostende en Spirou Charleroi gedragen heeft.

Zo heeft de ploeg van coach Dario Gjergja deze zomer zijn twaalf oefenwedstrijden alle gewonnen. Dat dozijn aan overwinningen resulteerde ook in de eindzeges van het Atlas-tornooi van het Chinese Huzhou, de Trophée Aviva in het Franse Bourges en de Memorial Adam Wojcik in het Poolse Wroclaw. De Belgische recordkampioen mag dus drie nieuwe trofeeën in zijn rijkgevulde kast plaatsen.

Door Peter Rossel
(Het Nieuwsblad)

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.