Keye van der Vuurst de Vries naast Djordjevic op de point guard

Keye van der Vuurst de Vries is de volledige naam van deze bijzonder talentvolle speler.  De nu nog steeds 17-jarige Keye (geboren op 29 december 2001) streek als 15-jarig toptalent neer in onze basketschool.

Sam Rotsaert zag meteen de mogelijkheden van deze jonge Nederlander en nam hem meteen op in de kern van DUVA in tweede klasse.

Ook Dario Gjergja had oog voor het talent van deze jonge snaak en weerhield hem vorig seizoen eveneens in zijn kern van 15 spelers waardoor Keye zodoende voluit kon meetrainen en bijleren van spelers op het hoogste niveau.

Dat leverde hem dan ook zijn eerste nationale selectie op en werd hij zodoende de jongste speler ooit die voor de Nederlandse nationale ploeg een officiële wedstrijd speelde.

Voor het komende seizoen geven wij hem dan ook alle kansen om zich als jongste speler van de ploeg, volop verder te ontplooien binnen de “Talent Factory” en laten we hem samen met Dusan Djordjevic de point guard positie innemen.

Hij zal ongetwijfeld nog veel opsteken van Dusan en we zijn er dan ook van overtuigd dat hij over alle nodige troeven beschikt om zijn opvolger te worden. Wij hebben Keye dan ook vastgelegd voor de komende drie seizoenen.

1 Response
  1. Inderdaad zeer beloftevolle en talentrijke jonge speler. Zag hem onlangs spelen in de oefeninterland tegen Belgie met de U 18 van Nederland , en hij was één vd beste spelers vd wedstrijd !

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.