Mario Nakic leidt gehavend Oostende naar winst in King Classic

Mario Nakic leidt gehavend Oostende naar winst in King Classic

Titelverdediger Oostende, zonder de geblesseerden Schwartz, Buysse en Bratanovic, opende het nieuwe kampioenschap zoals het de negen vorige seizoenen beëindigd had: met een overwinning. Spirou Charleroi was wel een taaie tegenstander. Oostende haalde het met 94-79.

Nakic en Troisfontaines vatten de tweede periode het meest efficiënt aan en dat leidde tot een 31-23-voorsprong. Ondanks een heel ijverige Tim Lambrecht (10 punten in 14 minuten) groeide het verschil: 41-29. Gillet voegde korven aan tot 46-32. Maar wie dacht dat Oostende aan de rust het laken helemaal naar zich zou toegetrokken hebben, kwam bedrogen uit. Tim Lambrecht stak zelfs Amar Sylla in zijn broekzak toen hij de korf bestookte. Het talent uit Nieuwpoort, de oudste van de twee broers, rondde de eerste helft af met 15 punten (6 op 8 tweepunters, 1 op 2 bommen), 2 rebounds, 2 assists en 1 steal. Het vertrouwen dat coach Sam Rotsaert hem schonk,deed zichtbaar deugd. Bij Oostende was Nakic de grote uitblinker. De Serviër, die vorig seizoen bij Real Madrid baskette, was in de eerste helft goed voor 20 punten (6 op 7,2 op 2,2 op 3), 4 rebounds en 2 assists.

Na de rust (52-46) probeerden de Oostendenaars opnieuw om een stevige kloof uit te diepen. Maar na 66-53 reageerden Samardzic en Schoepen tot 69-60. Aan het halfuur (73-62) was niets beslist.

In het vierde wedstrijdschuifje duwden Van der Vuurst en Troisfontaines tot 80-62 door maar ook nu hesen de Spirous de witte vlag niet. Met zijn 19de punt dook Tim Lambrecht zelfs onder de grens van tien eenheden: 82-73. Dichter dan 82-74, een vrijworp van Goloman, naderden de bezoekers niet meer. Nakic vuurde een bevrijdende bom (88-74) af en Filou Oostende had de zege zo op zak. Nakic (25 punten aan 80 procent, 9 rebounds en 2 assists) was de grote man bij Oostende.

Zo is de eerste speeldag van de bijzondere competitie afgewerkt met twee matchen in poule A. De teams uit poule B verkozen hun wedstrijden van dit weekeinde uit te stellen. Door een samenloop van omstandigheden (uitstel van sommige matchen volgend weekeinde, geschrapt bekerweekeinde en interlandbreak) hebben de titelfavorieten Filou Oostende en Antwerp Giants hun volgende competitie-opdracht pas in het Sinterklaas-weekeinde van december, dus binnen vier weken.

BRON: Nieuwsblad,  door rpo

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.