Shevon Thompson wordt de nieuwe center

FILOU Oostende sloot een overeenkomst met Shevon Thompson als vervanger voor de aan de elleboog geblesseerde Marin Maric.

De 26-jarige center van Jamaicaanse afkomst speelde NCAA met George Mason University en komt nu over uit de NBA G-league waar hij speelde voor Wisconsin Herd:  https://gleague.nba.com/player/shevon-thompson/

Bij het begin van dit seizoen speelde hij bij het Turkse Istanbul BBSK tot hun eliminatie in FIBA Europe Cup.

Al het nodige wordt nu in het werk gesteld om zijn arbeidskaart en verblijfsvergunning in orde te brengen. Sowieso mag Thompson niet meer aantreden in de FIBA Europe Cup omdat het daar niet meer toegelaten is om na 28 februari nog nieuwe spelers toe te voegen aan het roster.

Shevon Thompson

 • 10 juni 1993
 • Jamaica
 • 2m13
 • 110kg
 • Center
 • Contract tot het einde van het seizoen. BCO heeft een optie om het contract te verlengen voor 2019-2020
5 Responses
 1. Luk Delboo

  Volgend jaar Servaas en niemand anders hé. Nu eens echt de kaart van de jeugd trekken. Tim, Keye en Servaas laten spelen. Kost ons maximum 1j en daarna de top met eigen jeugd

 2. Absoluut voorstander om met eigen jeugd te werken en ze kansen te geven in de 1ste ploeg.
  Maar er zal altijd nood zijn om de ploeg met een paar buitenlanders te versterken, maar dan moeten ze uiteraard wel een meerwaarde betekenen.
  Blij met onze nieuwe aankoop, Shevon Thompson, al is het altijd afwachten natuurlijk. Waar ga je bij onze eigen jeugd iemand van 2.13m vinden?
  Gestalte onder de bucket super belangrijk. Jekiri was vorig seizoen heel belangrijk!

 3. phil

  Luk Delboo. Ben akkord wat betreft de jeugd. Maar wat Tim vorige match toonde is hij het nog niet waard om in provinciale te spelen. Wat een slechte mentaliteit en nul inzet en gedrevenheid

 4. Richard Savels

  Hoelang wordt Tim nu al aan het lijntje gehouden ? Selecteren voor de nationale ploeg, maar weinig of geen spelminuten bij Oostende. En dan verschieten als hij naar een andere ploeg gaat.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.