Stad Oostende en Filou Oostende nemen mobiele inzamelbox in gebruik voor tweedehands sportmateriaal!

Stad Oostende en BC Oostende nemen mobiele inzamelbox in gebruik voor tweedehands sportmateriaal

Naast het vaste inzamelpunt voor tweedehandsmateriaal in Zwembad Brigitte Becue is nu ook een tweede inzamelbox in gebruik genomen, die regelmatig op een nieuwe locatie zal worden opgesteld.

Eind vorig jaar werd een eerste inzamelpunt voor tweedehands sportmateriaal geplaatst in Zwembad Brigitte Becue. Naast dit vaste inzamelpunt is nu ook een mobiele inzamelbox in gebruik genomen, die regelmatig op een nieuwe locatie zal worden opgesteld.

Inzamelbox in baskettempel

De Versluys Dôme, thuisbasis van Filou Basketbalclub Oostende, is als eerste aan de beurt. Iedereen kan er langsgaan om gebruikte sportspullen te doneren. De enige voorwaarde is dat deze nog in goede staat zijn. De Kringwinkel Kust haalt de spullen op en biedt ze vervolgens te koop aan in haar Oostendse vestiging. Wie over een UiTPAS aan kansentarief beschikt, geniet 50% korting bij aankoop van hun sportartikelen.

“We plaatsen deze mobiele inzamelbox afwisselend op bekende locaties in de stad zoals deze baskettempel, om het de Oostendenaars zo gemakkelijk mogelijk te maken hun sportmateriaal en -kledij te schenken. Het succes van de inzamelbox in het zwembad bewijst dat er nog heel wat ongebruikt sportgerief in kleerkasten en op zolders ligt, en dit willen we bij de mensen krijgen voor wie de aankoop van nieuw sportmateriaal aan de volle prijs niet evident is. We zijn alvast zeer blij dat BC Oostende ons project mee ondersteunt”, vertelt Bart Plasschaert.

Maatschappelijk belang

“Zo veel mogelijk jongeren en mensen aan het sporten krijgen is een belangrijke doelstelling van onze club. Met 500 aangesloten leden in alle geledingen geeft Basket@Sea elke dag opnieuw invulling van dit maatschappelijk belangrijk gebeuren. Waar we kunnen helpen we dan ook graag en steunen we dit initiatief van Stad Oostende. De inzamelbox krijgt een prominente plaats aan onze ingang en via campagnes helpen we graag mee om zoveel mogelijk in te zamelen. Zowel naar aanleiding van onze wedstrijden als tijdens de week binnen de kantooruren”, aldus Jurgen Vanpraet, CEO van Filou Oostende.

Je vindt de mobiele inzamelbox in februari en maart in de Versluys Dôme, Northlaan 13. Meer info op www.oostende.be/inzamelbox

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.