Thomas Huyghe nieuwe conditioning coach van Filou Oostende

Een nieuw gezicht bij FILOU Oostende die nog niet voorgesteld werd, is Thomas Huyghe.

Thomas is sedert dit seizoen de nieuwe conditioning coach van FILOU Oostende.

Na 22 jaar trouwe dienst bij BC Oostende heeft Jan Bourgois beslist om zijn functie bij onze club neer te leggen. Met veel voldoening kan hij terugblikken op heel wat succesvolle jaren waarin hij ruimschoots zijn steentje heeft bijgedragen om de spelers een gans seizoen lang conditioneel fit te houden en bovendien te laten pieken wanneer de prijzen werden uitgedeeld. Basketbalclub Oostende wenst hem alvast te danken voor deze jarenlange inzet!

Jan Bourgois, in het dagelijks leven Professor inspanningsfysiologie aan de Universiteit Gent, verzamelde met de verschillende teams en coaches waarmee hij werkte, maar liefst 25 tropeeën ( 11 titels, 10 bekers en 4 supercups). Aangezien hij de conditionele begeleiding van de spelers steeds op een wetenschappelijke manier heeft benaderd en uitgevoerd, zocht BCO een vervanger die eveneens een wetenschappelijke en sportgeoriënteerde opleiding heeft genoten. Dit profiel werd vrij snel teruggevonden in de persoon van Thomas Huyghe.

Thomas Huyghe is afgestudeerd als Master Lichamelijke opvoeding aan de universiteit Gent met specialisatie in sporttraining en coaching. Hij perfectioneerde zijn vak door een extra Master te behalen aan de University of Oklahoma en kreeg later bekendheid in het Belgische basket milieu toen hij in 2016 een volledig seizoen aan de slag was als Strength en Conditioning coach bij de Washington Wizards in de NBA! Daarnaast oefende hij diezelfde functie uit bij de University of Michigan, BC Olimpi Tblisi in Georgië en bij de Erie Byhawks in de NBA-G-Leage.

Thomas beschikt dus overduidelijk over het juiste profiel om de taak van Strength en Conditioning coach bij FILOU Oostende in goede banen te leiden! Welkom Thomas.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.