U18-ploeg Filou Oostende naar Youth Basketball Champions League

Basketbalclub Filou Oostende neemt tijdens de Paasvakantie deel aan de allereerste editie van de Youth Champions League. Twaalf talentvolle U18-spelers krijgen zo de kans om extra ervaring op te doen.

“Net zoals ons eerste team, dat intussen een gevestigde waarde is in de Champions League, zal onze U18-ploeg in de Basketball Champions League spelen. Van 11 tot 15 april krijgen de 12 spelers van onze COREtec Basketball Academy de kans zich te bewijzen tegen negen andere jeugdploegen. Ons team zal het in de groepsfase opnemen tegen Igokea uit Bosnië, Hapoel Jerusalem uit Israël, Basketball Nymburk uit Tsjechië en UCAM Murcia uit Spanje. Het toernooi gaat door in het Turkse Bursa”, zegt coach Maarten Caron.

“Onze jeugdopleiding heeft in het verleden al verschillende successen geboekt op nationaal niveau en wil dat nu ook op internationaal niveau proberen te verwezenlijken. De opleiding bestaat al sinds 1994 en is steeds professioneler geworden. Met onze academy willen we jongeren die ambitie en talent hebben de kans geven om zich optimaal te ontwikkelen om ooit in eerste klasse te spelen. Veel jongens zijn intussen verspreid aan de slag bij Filou Oostende, maar ook bij andere eersteklassers en in het buitenland. En daar zijn we best fier op. Jonge talenten zoals Keye Van Der Vuurst, Xander Pintelon en Matteo Verstraete zijn een voorbeeld van het succes van onze opleiding bij ons team. Anderen staan klaar om die aansluiting eveneens te maken. Ervaring opdoen op hoger niveau is dan ook essentieel in de ontwikkeling van jonge spelers”, aldus CEO Jurgen Vanpraet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.