Wedstrijdverslag: Aalst v Oostende (26.05)

Oostende nam een goeie start en leek meteen korte metten te willen maken met de Ajuinen. Echter, in het tweede kwart ging het helemaal mis. Maar na de rust zette de kustploeg dan toch meteen weer orde op zaken.

Thompson, als stoorzender defensief, maar ook aanvallend zo goed als foutloos zorgde samen met Angola voor 2-12.  Aalst reageerde via Smith (2 driepunters) maar Mwema en Thompson bleven scoren (12-23). Toch zakte het Oostendse spelpeil na enkele rotaties. De focus was wat verdwenen, balverliezen slopen in het aanvalspel waardoor Aalst via Casero en Amis stevig kon tegenprikken. Zo stevig zelfs dat de thuisploeg 39-35 op voorsprong kwam. Djordjevic kwam terug op het veld en zette het zwalpende schip terug op koers. Mwema werd in stelling gebracht voor een driepunter en Djurisic werd tweemaal onder doel bediend.

Ruststand: 43-45

Na de rust  gingen Djordjevic en Thompson meteen door op hun elan (44-58) al zag de Oostendse Jamaicaan in hooguit een twintigtal seconden tijd, zijn derde , vierde en vijfde (TF) persoonlijke fout blazen .  Toch kon dit de opmars van de kustploeg niet stuiten. Djordjevic dirigeerde zijn team naar een 49-70 voorsprong nog voor het einde van het 3e kwart. Djurisic en Mwema waren de afwerkers van dienst.
In het laatste kwart probeerde de thuisploeg nog een paar keer aan te dringen maar een goeie Desiron en een raakmikkende Lasisi boden weerstand tegen de driepunters van Buysse en Diggs.

Eindstand: 74-91