Welcome Patrick!

Volgend seizoen speelt 3-voudig NBA-kampioen Patrick McCaw bij basketbalclub Filou Oostende. De 27-jarige shooting guard van 2m01 komt over van de Delaware Blue Coats waar hij afgelopen seizoen de titel mee pakte in de G-League. Eerder speelde hij bij de Golden State Warriors (2 seizoenen) en de Toronto Raptors waarmee hij telkens de NBA-titel won. Een totaal van 213 matchen op het hoogste niveau. Hij kwam eveneens uit voor team USA (nationale ploeg).

“We zijn als club bijzonder fier dat we zo’n speler naar Oostende kunnen halen. Een echte ervaren kampioenenmaker en ook voor het eerst in de Belgische basketbalgeschiedenis dat iemand met zo’n palmares bij ons terechtkomt. We hebben de afgelopen seizoenen bewezen dat Filou Oostende een springplank is voor de uitbouw van een carrière naar topploegen binnen Europa. En dat is niet onopgemerkt gebleven bij scouts en agents. Daarenboven hebben we met onze coach Dario Gjergja en met ons scoutings- en recruteringsteam een stevig netwerk uitgebouwd in the USA. We investeren vrij veel tijd in het zoeken naar unieke profielen. En de komst van een drievoudig NBA-kampioen zoals Patrick McCaw is dan ook een flinke meerwaarde. Zowel voor onze uitstraling als club maar ook voor de waarde van onze competitie en het Belgische basketbal” aldus CEO Jurgen Vanpraet.

McCaw tekende voor 1 seizoen en komt volgende week aan in Oostende. Na medische testen en een kennismaking met de stad, coaches en het team vertrekt hij daarna onmiddellijk met de ploeg voor een 10-daagse stage naar Kroatië om de start van het BNXT-seizoen en de Champions League campagne voor te bereiden.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.